janvāris - martsaprīlis - jūnijsjūlijs - septembris
Rock'n'roll, zvaigznes un neticamas lietas!
03 / 03 / 05
Veiksmīgi noslēdzies „Pirmais Starptautiskais Rock’ n’ Roll Festivāls Latvijā”, kuru organizēja Pits un Anna Andersoni sadarbībā ar producentu grupu Mega Art.
Par spīti tam, ka vienīgā iespējamā festivāla norises diena 26.februāris, kad kopā Rīgā varēja sabraukt visi mūziķi, sakrita ar Eirovīzijas nacionālās atlases finālu, vakara koncerts viesnīcā Radisson SAS Daugava un tai sekojošā uzstāšanās klubā Alcatraz bija labi apmeklētas. Publikas interesi uzkurināja ekspresīvie koncerta dalībnieki Boogie D (Lietuva), Chick’n’Band (Igaunija), Wildfire Willie & The Ramblers (ASV/Zviedrija) un protams, pats pasākuma vaininieks Pits Andersons. Publikas interese bija milzīga, vietas uz pirmo koncertu tika norezervētas nedēļas laikā, vēl pirms reklāmas parādīšanās mēdijos - tik strauji izplatījās mutvārdu ieteikumi fanu vidū.

Apmeklēt pasākumu vēlējās gan prominenti politiķi, ietekmīgi uzņēmēji, populāri aktieri, dažādu valstu vēstniecības darbinieki un augstāko aprindu censoņi. Ņemot vērā arvien pieaugošo interesi, tika nopietni apsvērta doma pārcelt pasākumu uz lielāku zāli. Diemžēl tas vairs  nebija iespējams, un tika nolemts rīkot vēl vienu vakara koncertu klubā Alcatraz. Publika no tā bija tikai ieguvēja, jo abos koncertos mūziķi uz skatuves savērpa īstu rokenrola viesuli! Tāds rokenrolu spēlējošo žanra mūziķu krējums vienkopus Latvijā vēl ne reizi nebija redzēts. Festivāla diena sakrita arī ar Džonija Keša un Fetsa Domino dzimšanas dienām, 2005. gads – ar Elvisa 70. jubileju! Rokenrola festivāli, kas pasaulē sit augstu vilni jau no tālajiem piecdesmitajiem un līdz pat šodienai, Latvijā sevi pieteica tikai šogad. Par iemesliem kāpēc tā noticis šķiet nevienam nav jāatgādina.

Koncerts sākās ar kaislīgām pianistu sacensībām starp iesirmo lietuvieti Boogie D un atraktīvā zirgastē matus savilkušo Gintu Žilinski. Abi mūziķi kaislīgi improvizēja izaicinot viens otru. Šī muzikālā divkauja skatītāju ovāciju pavadīta galu galā saauga lieliskā vienam otru papildinošā priekšnesumā. Puiši improvizēja iepazīstinot publiku ar boogie woogie ritmu un melodiju daudzveidību.
 
Kā nākošie uzstājās igauņu Chick’n’Band, ko sauc arī par igauņu Jerry Lee Lewis. Viņu uzstāšanās bija ekspresīvs šovs. Solists Tibu spēlēja turot kājas uz sintezatora, pa brīdim sitot instrumenta taustiņus ar visām iespējamām ķermeņa daļām. Tieši Chick’n’Band izkustināja mūsu publiku uz dejošanu un tā metās kaislīgās rokenrola dejās.

Tālāk sekoja šova lielākais pārsteigums, kad uz skatuves kāpa Pits Andersons, taču šoreiz viņu kā savulaik Pete Anderson & The Archives (Arhīvs) laikos (1989. – 1993. g.) pavadīja arī četru pūtēju sekcija no Arhīva sekotāju grupas Keksi. Skanēja moderni izaranžētās rokenrola kompozīcijas. Mūzikas maģija bija vienkārši fantastiska, kopā ar video projektorā demonstrētajiem rokenrola laika video, gaismām, skaņu un atmosfēru uz brīdi likās, ka mēs patiesi esam nonākuši kādā slavenā Amerikas rokenrola klubā. Sevišķi tāpēc, ka publika bija sagatavojusies, un vairums uz pasākumu bija ieradušies rokenrolam tradicionālā ģērbšanās stilā. Pat viesiem pasniegtā festivāla torte bija rozā kadiljaka formā!!!
 
Galu galā uz skatuves kāpa pasākuma zvaigznes, lielākā Amerikas rock'n'roll festivāla "Viva Las Vegas" 2004. gada hedlainers (šova lielākā zvaigzne) Wildfire Willie & The Ramblers. Šī ir viena no retajām grupām, kam izdevies izsisties rokenrola dzimtenē ASV un kuru arī kā pavadošo sastāvu savām Eiropas un Amerikas tūrēm uzaicina īstās vēl joprojām koncertējošās rokenrola zvaigznes. Es nezinu vai Jums ir izdevies redzēt kā apseglo un triec auļos kontrabasu, kā Wildfire Willie atdarina autentiskas Elvisa Preslija kāju kustības, pie tam uzstājoties ar tādu pašatdevi, it kā dziedātu pēdējo reizi mūžā. Un tas viss ar autentiskiem 50. gadu mikrofoniem, apģērbiem un mūzikas instrumentiem, jo šī grupa pārstāv tā saucamo purist’u kustību, kas neatzīst nekādas novitātes un pieturas pie arhaiska 50. gadu skanējuma.

Pasākumā par savu jaunības dienu mūziku atcerējās milzum daudz ieradušos pašmāju slavenību un kas priecē - netrūka arī jauniešu. Rokenrols kā viens no demokrātiskākajiem mūzikas žanriem, spēj apvienot neapvienojamo - tīņus un pusmūža cilvēkus, kas citādi diez vai būtu piedabūjami piedalīties kopīgā izklaidē. Uzlūkojot to visu noteikti jāsecina, ka "We don't care what people say - rock’n’roll is here to stay!" un cerēsim, ka šī noteikti nav pēdējā reize, kad mēs redzēsim vēl kuplāku mūziķu pulku, nākošajā rokenrola festivālā, kas pavisam noteikti ir kļuvis par ikgadēju pasākumu.
 
Paldies visiem rokenrola draugiem un pasākuma apmeklētājiem!!!
 
Foto no pasākuma drīz būs redzamas fotogalerijā!



Pirmais starpautiskais rock'n'roll festivāls Latvijā
26 / 02 / 05
Pits Andersons ielūdz uz pirmo rock'n'roll festivālu Latvijā!

Tas ir veltīts Elvisa Preslija, rock'n'roll'a un Pita apaļai jubilejai!
Festivāla norises diena - 26. februāris ir arī Johnny Cash un Fats Domino dzimšanas dienas!
 
Dalībnieki:
Wildfire Willie & The Ramblers (Zviedrija/ASV) - lielākā Amerikas rock'n'roll festivāla "Viva Las Vegas" 2004. gada hedlainers (šova lielākā zvaigzne)
Chick'n'Band (Igaunija) - Igaunijas Jerry Lee Lewis
Boogie D (Lietuva) - labākais boogie-woogie stila pianists Baltijas valstīs
Pits Andersons (Latvija)

plkst. 19.30 - Radisson SAS (atvainojiet, bet brīvu vietu vairs nav)

plkst. 23.30 - klubs "Alcatraz", Kr. Barona, 88, http://www.alcatraz.lv/programma.htm. Biļetes vēl ir nopērkamas kluba kasē, tālr. 729 4984.
 
Tas ir pirmais lielais rock'n'roll pasākums, kuru Pits organizē Latvijā pēc 15 gadu pārtraukuma. 1990. un 1991. gadā viņš un pianists Eino Kolists (skatuves vārds Kens Kulmens) jau organizēja rock'n'roll koncertus ar saviem ārzemju draugiem - "Archives & Friends", festivālam līdzīgajā  formātā.
Ja tiks atrasti sponsoru līdzekļi, ir plānots organizēt festivālu katru gadu.

Foto (autors - Andželo): Wildfire Willie - live at Summer Jamboree - Itālija, 2004.g.

Latvijas Mūzikas ierakstu «Gada balva 2004»
22 / 01 / 05
Divi pēdējie Pita 2004. gadā izdotie CD - "Texeclectic" (Laula LACD 045) un "Sentimental" (MicRec MRCD 238)  kā arī divas dziesmas no šiem pašiem albūmiem - "Save The Last Dance For Me" un " Blue Bayou" šogad ir nominēti uz Latvijas Mūzikas ierakstu «Gada balvu 2004», attiecīgi "Labākais gada kantrimūzikas albums" un "Labākā gada kantrimūzikas dziesma" kategorijās. Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2005.g. 12.feruārī "Dailes" teātrī un Latvijas TV3 veiks tiešo translāciju .

Pita Andersona otrā dzimšanas diena tagad sakrīt ar Elvisa Preslija dzimšanas dienu!
08 / 01 / 05
Uz 8. janvārī visā pasaulē atzīmējamu Elvisa Preslija 70. dzimšanas dienu Pits bija uzaicināts spēlēt  Liepājā, dāņa Luī Fontena jaunatvertajā mūzikas klubā. Spēle pagāja apbrīnojami jautrā, azartiskā gaisotnē un mūziķiem bija jāatgriežas vēl 6 reizes uz skatuvi lai spēlēt uz “bis” kaislīgajiem faniem. Maz kas no publikas spēja pat iedomaties, ka tikai nepilnas divas stundas pirms tam, braucot cauri Grobiņai, Pitam notika šausminošs ceļa negadījums. Kāds absolūti piedzēries jaunietis milzīgā ātrumā taranēja Pita BMW 740i, ignorējot “ STOP” zīmi un pat nemēģinot bremzēt pirms izbraukšanas uz galveno ceļu. Par laimi un par milzīgu brīnumu, neraugoties uz to, ka BMW tika burtiski iznīcinats, neviens no Pita auto braucošajiem pasažieriem – ne Pita sieva Anna, ne divi grupas mūziķi necieta. Nākošajā rītā slimnīcā avārijas vaininieks atzinās policijas darbiniekam, ka bija iedzēris “tikai kadus 400 gramus degvīna”. Viena no viņa mašīnas pasažierēm – jauna sieviete - bija smagi cietusi un bija bezsamaņā. Vēl nākošajā rīta viņas stāvoklis bija kritisks.Turklāt tas viss notika tuvojoties spēcīgam postošam orkānam. Bija sacēlies ekstremāli spēcīgs vējš, kas izlauza kokus, norāva majām jumtus un appludināja milzu teritorijas visā Latvijā. Visapkārt valdīja spriedze un haoss. Drīz vien uz notikuma vietu ieradās arī kluba īpašnieks, visi instrumenti tika pārkrauti viņa „Volvo” – biletes ir izpārdotas, publika gaida māksliniekus. Un tā, neraugoties uz šoku un stresu, koncerts tomēr notika, atnākušie cilvēki priecājās un dejoja neko nenojauzdami par tikko notikušo nelaimi. Policisti teica Pitam, ka tagad viņš var svinēt savu otro dzimšanas dienu kopā ar Elvisu!
 
Uz foto redzama autentiskā jaka, kāda bija visam Elvisa apkalpojošam personālam viņa pēdējā 1977. gada  koncertturnejā pa Ameriku. Pitam to uzdavināja Zviedrijas fani, kuri bija to nopirkuši kādā Anglijas izsolē.
 
Pārējās bildes no avārijas vietas skatāmas fotogalerijā.
 
Bildes no koncerttūrēm, ar faniem, draugiem, mūziķiem, slavenībām utt.
 
CD, dažām dziesmām - mp3 faili
iphone4 ケース 人気